2017-02-20 12:58:33

Gilla naturen - tävla och vinn en resa för klassen till en av Sveriges nationalparker

Gilla naturen och vinn en klassresa till en nationalpark 2018!

Gilla naturen är en tävling där eleverna fotograferar, filmar och berättar om platser i naturen som de gillar! Tävlingen är öppen för alla skolklasser i årskurs 4-6.

Gilla naturen är en del av ett nytt läromedel som handlar om att upptäcka, uppskatta och uppmärksamma barnens natur. Både läromedlet och tävlingen kopplar direkt till läroplanens mål och består av lärarhandledning med övningar, faktablad och film. Övningarna genomförs både inne och ute och berör i första hand ämnena biologi, svenska, bild, geografi och idrott och hälsa. Syftet med läromedlet är att öka elevernas kunskap om naturen generellt och med särskilt fokus på naturskydd.

Tävlingen pågår mellan den 15 februari och den 30 september 2017. En vinnande klass belönas med en resa till en nationalpark i Sverige våren 2018. Tio klasser går till final och får medverka med sina tävlingsbidrag i en utställning om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Alla skolklasser som deltar får ett diplom och en fin affisch om naturskydd att hänga upp i klassrummet.

Spännande upplevelser i naturen väntar! Läs mer på www.gillanaturen.se